Haziran 2007 ayında şunları yayınlamışım:

« Evvelki Yazılar

Helal olsun Arda'ya.

Cumartesi, 30 Haziran 2007

Yahu geçen hafta bütün gazeteler Galatasaraylı Arda'nın tatil fotoğraflarını "Arda antremanda!" gibi imalı başlıklarla verdi. Yahu adam gençtir, meşhurdur, topçudur yapacak tabii. Hem ne var bunda çocukcağız sevgilisi ile tatile çıkmış. Dinlenecek, motivasyon yapacak, moral toplayacak. Rakısını da içecek icabında. Maksat ayarı kaçırmamak.

Ama sahada o kadar akıllı oynayacan bir topçunun saha dışında akılsızca davranarak kendisini bozacağını hiç sanmıyorum. Akıllı çocuk Arda. Param olsa alırım Mersin İdman Yurduna hiç kaçırmam :)

Abi'nizde asla göremeyeceğiniz aksesuarlar!

Cumartesi, 30 Haziran 2007

Baktım bugün hava sıcak. Müsabaka programı evlere şenlik. Dedim paraya kıyalım ailecek gidelim 5 yıldızlı nezih bir otelin havuzunda serinleyelim.

Gitmesine gittik de oteldeki turistler bizi hayrete düşürdü be kardeşim. Ne bu soyratılar. Bi tanesinin fotoğrafını çektim bizim kerata, havuzbaşından aynen sizlere gönderiyorum. Bizim yıllarca dalga geçtiğimiz kamyon lastiği ile denize giren adamın Alman versiyonu var burada. Hem de Allahsız kamyon lastiği şeklinde deniz simidi bulmuş bi yerden. Yok böyle bir kazmalık ne diyeyim. Tipe baksana bi de maymun gibi poz verdi.

Biz de bunları adam yerine koyup liglerine para basıyoruz.

bets10

İsveç kupası kimin elinde kalacak!

Perşembe, 28 Haziran 2007

(531) Helsingborg - Landskrona

Son çeyrek finalistler de belli olunca İsveç kupasında finale yaklaşacağız. Zaten artık müsabaka azlığından İsveçin inciğini cıncığını biliyoruz be kardeşim be. En son dün göbekli adamları bile etüd ettik daha ne olsun.

Fotoğraftaki hanım kızımız kendisi kadar enfes bir kupadan kahveleri götürüyor. Biz de bu müsabakadan az da olsa bir şeyler koparıp ince belli çay bardağından rakımızı götürelim be ya.

Önce tabii ki biraz hava serinlesin saat dokuza doğru başlarız demlenmeye.

Helsingborg'a 1.30 gayet iyi gider rakının yanında.

İsveç yorumu.

Çarşamba, 27 Haziran 2007

(462) Norrkoping - Orgryte

Her zaman müsabakalara tahmin yapıyoruz. Bugün ayrıyeten İsveç ahalisine de yorumlarım olacak. Fotoğrafı irdeleyelim. İlk bakışta görüyoruz ki İsveç'te er kişi başına düşen hatun ve sarışın hatun sayısı gayet fazla. Hemen not alıyoruz:

"İlk fırsatta İsveç yerinde ziyaret edilecek!"

Bir diğer hussu ise İsveçli bayanların boynuz takma eğilimi. Arkada ayakta duran arkadaş bize bu konuda derin ipuçları veriyor. Zavallım boynuzu yemiş haberi yok bir de poz vermeye çalışıyor. Üçüncü yorum ise İsveçli bayanların erkek kıtlığından dolayı pek seçici davranmadıkları. Bunu da Viking takkeli Tarzan kardeşimizin etrafını sarmalamış olan şahane bayanlardan anlıyoruz. Yani bu zibidiye bile bu kadar ilgi alaka varsa yağız bir Türk delikanlısına nasıl bir muamele olur tahmin bile edemiyorum. Esasen yorumlara daha devam ederim ama buna ne yer yeter ne de zaman.

Ha bu arada 1.55 ile Norrkoping'e parayı basabilirsiniz.

Günün bankosu Elfler.

Salı, 26 Haziran 2007

(431) Elfsborg - Brommapojkarna

Lig birincisi Elfsborg ile lig sonuncusu Brommapojkarna karşı karşıya.

Söyleyecek bek bir şey yok esasen. Her ne kadar top yuvarlak olsa, her müsabakada her netice mümkün de olsa Elfler bu akşam bu maçı vermezler. Vermemeliler.

Elf camiasından resimdeki hanım kızımızın yüzünden mutluluğun eksik olmamasını temenni ediyor ve 1.28 ile herkese serinlik dolu günler diliyorum.

mobilbahis

Over var game over var.

Pazartesi, 25 Haziran 2007

(412) Lyn - Rosenborg

Şimdi diyeceksiniz ki ne alakası var. Yani krık yılda bir bir over tahmini yapacağım, aklıma internette şu gördüğüm resim geldi. Kendimi düşünmedim desem yalan olur. Yengenize de haksızlık etmek istemem amma velakin genel bağlamda evlilik hakikaten de Game Over vallahi. Aha bu fotoraftaki kerata da olayı geç fark etmiş olmak ile birlikte cümle aleme örnek olsun diye koluna dövme yaptırmış.

Abinizden size tavsiye 40'lı yaşlara gelmeden game over durumuna düşmeyin. O vakit bir bakarsınız ama o vakte kadar takılın be güzelim be. Ben buradan size bir 2.5 üstü over tavsiye vereyim ona takılın. Mesela Lyn - Rosenborg müsabakası. Mis gibi. 1.55

Sevilla sapıtma. Sabrımızı şaşırtma.

Cumartesi, 23 Haziran 2007

(226) Sevilla - Getafe

Sevilla taraftarı olduğunuzu düşünün. Bir kaç hafta öncesine kadar şampiyonluk için bile şansınız var idi. Amma velakin şimdi şampiyon olamamak ile birlikte bu gece saat 23:00'teki İspanya Kupası müsabakasında rakibiniz Getafe herkes tarafından favori gösteriliyor. Sevilla için ise herkes takımda gnel bir form düşüklüğü vür, bu gece Getafe tarih yazmaya çok yakın diyor. Bu müsabakayı kaybetseniz kendinizi hasetten alkole vermez misiniz?

Sevilla takımının taraftarlarına bu işkenceyi yapacağını hiç sanmam. İşte bunun adı ters motivasyondur gençler. Şahsen ben Sevilla'lı bir oyunca ya da Sevilla'nın teknik patronu Ramos olsam bu durumdan negatif değil pozitif etkilenecek bir hırsı bünyemde barındırırım.

İş bu sebeple bu geceki müsabakada Sevilla'yı, 50 bin seyircinin gelmesi beklenen Bernabeu Stadı'nda favori olarak görüyorum.

1.87 Sevilla'nın oranı. Yorumu olan?

Shimizu sürpriz.. Red Stars temkinli seçim.

Cuma, 22 Haziran 2007

(116) Shimizu - Urawa

Shimizu ligin sürpriz ekibi. Geçen seneyi layıkı ile 4. sırada bitirdiler. bu sene de gayet cabbar ve atakan bir tutum sergiliyorlar. Ama rakip Urawa da (Nam-ı diğer Red Stars) yabana atılır cinsten değil. İlk sıralarda yer etmek için bu müsabakadan en azından bir puan çıkarmaları lazım.

Her iki takımın da galibiyet oranları gayet yüksek. Bendeniz ise 1.31 ile X2'yi tercih ediyor ve bozulan klimanın hala gelmeyen yetkili servisinin kulaklarını etkili bir biçimde çınlatmaya devam ediyorum.

Saygılarımla.

betelli

İsveçte "1¨ileri kazanır!

Perşembe, 21 Haziran 2007

Fotoğrafta da gördüğünüz üzere dostluk ve kardeşlik havasında geçen İsveç memleketi müsabakaları ile karşınızdayım.

(612) Degerfors - Falkenberg

Degerfors da Falkenberg de çok şahane ekipler değil. Her ikisi de hafta sonu zorlu müsabakalar sonrasında karşı karşıya gelecekler. Ben şahsen kritik bir tercih yapıp evsahibi takımın lehine para basacağım. Degerfors'un oranı oynamaya değer: 2.00

(613) Jonkoping - Landskrona

Jonkoping bizim 2. lig takımlarından Karşıyaka'nın bu sezon başındaki performansına benzer bir durumda. Deplasmanda kazanıp içeride kaybediyorlar. "Yuh artık Jonkoping!" diyor ve parayı bu sefer evinde kazanmasını umduğum Jonkolara basıyorum: 2.60

(614) Ljungskile - Oster

Sakat müsabaka. Bilginin fayda etmediği durumlardan. Ljungskile hafta sonunu top oynamadan geçirdi. Daha dinlenmiş olacaklarından dolayı iyi bir seçim olabilir. Ama yine de X1 oynayıp 1.40 orana koşmak en iyisi.

Kansas sınır ötesinde şans arıyor.

Çarşamba, 20 Haziran 2007

(555) Columbus - Kansas

Doğu konferansı takımlarından Kansas 2 hafta önce ikinci sırada iken şimdi 3. sıraya geriledi. Columbus ise beraberliklerin takımı olarak sondan bir önceki mertebeye erişti. İki takım arasında fark var elbette. Bu müsabakada Columbus Kansas'a bi güzellik yapabilir mi derseniz cevabım elbette hayır olur.

Dallas ve New York'u sıkı takibe alan Kansas bu müsabakadan da 2.10'luk oran ile galip ayrılmasını bilir.

« Önceki Yazılar